fogalomtár

Mesterséges Intelligencia Almanach

A projekt fő célkitűzése egy szakmai webportál kialakítása, amely széles célközönség számára mutatja be a mesterséges intelligencia szakterületét. A munka gerincét általunk írt illetve fordított szakkönyvek webre ültetése (és kiegészítése), valamint a tudásszerzést hatékonyan támogató webrendszer kialakítása jelenti.

MI Csoport honlap

A kutatócsoportunk honlapja a csoport és kutatási tevékenységének bemutatása mellett elsősorban oktatási feladataink támogatását szolgálja. Ezen keresztül zajlik a BSc és MSc hallgatóink tájékoztatása, valamint az önálló hallgatói munkák bemutatása.

Integrált Információs Rendszerek Tudásközpont

A projekt fő célkitűzése a tanszék három kutatási területén (beágyazott szoftver rendszerek, rendszerintegrációs technológiák és adat- és információanalízis) fogalomtárak összeállítása és szakmai ismertetők írása volt.

Képességek és kompetenciák többnyelvű webes fogalomtára

A projekt fő célkitűzése egy tezaurusz és annak fejlesztését és alkalmazását támogató webrendszer kidolgozása volt, amely támogatja a diplomák és szakképesítések nemzetek közötti elismertethetőségét és átláthatóságát a bennük felhasznált kifejezések, fogalmak nemzetközi szintű egységesítésével. A szótárra alapozva egy olyan önéletrajz-készítő webrendszert is megvalósítottunk, amely Europass CV formátumban rögzíti a felhasználó által megadott képességeket és kompetenciákat.

Easylingua

2006 óta foglalkozom kontrollált természetes nyelvű felületek kutatásával és fejlesztésével. Ennek keretében született meg egy keretrendszerem, amelynek a célja természetes nyelvű felületek egyszerű megvalósítása. Azt szeretném elérni, hogy egy alapvető programozási ismeretekkel rendelkező fejlesztő nyelvészeti ismeretek hiányában is megvalósíthasson egyszerűbb természetes nyelvű felhasználói felületeket pl. webes környezetben.

Tartalomátvétel