web

Web alapú orvos-informatikai döntéstámogató rendszer fejlesztése a protokolláris gyógyítási folyamatokban

A projektben egy olyan orvosi tudástár- és döntéstámogató rendszert készítünk, amely a sürgősségi betegellátás területén érintett orvosok munkáját segíti a kórképek részletes bemutatásával, valamint a kapcsolódó tünetek, vizsgálatok, kezelések, és gyógyszerek adataival. A rendszerben tárolt tudásra építve egy konzultációs folyamat a diagnózisok felállításában is az orvosok segítségére lehet.

Mesterséges Intelligencia Almanach

A projekt fő célkitűzése egy szakmai webportál kialakítása, amely széles célközönség számára mutatja be a mesterséges intelligencia szakterületét. A munka gerincét általunk írt illetve fordított szakkönyvek webre ültetése (és kiegészítése), valamint a tudásszerzést hatékonyan támogató webrendszer kialakítása jelenti.

MI Csoport honlap

A kutatócsoportunk honlapja a csoport és kutatási tevékenységének bemutatása mellett elsősorban oktatási feladataink támogatását szolgálja. Ezen keresztül zajlik a BSc és MSc hallgatóink tájékoztatása, valamint az önálló hallgatói munkák bemutatása.

Tanszéki portál fejlesztése

A tanszék adatbázis-alapú webrendszere, amely elsősorban az oktatással és a belső tanszéki életünkkel kapcsolatos tevékenységeket hivatott segíteni.

Intelligens termék gépkönyv fejlesztése

A Promanual EU projekt célkitűzése olyan módszertan kialakítása volt, amely hatékonyan segíti a termékekhez kapcsolódó intelligens döntéstámogató rendszerek készítését. A munka során egy web- illetve XML-alapú rendszert fejlesztettünk, amely egy szerszámgép megismerését és kezelését segítette.

Információ és tudás tárház

A magyar Information & Knowledge Fusion (Információ és Tudás Tárház) projekt (IKF-H) egy nemzetközi EUREKA alkalmazott kutatási projekt keretein belül zajlott. A kutatás fő célkitűzése új intelligens tudástár építési módszetanok tervezése, analízise és megvalósítása volt.

Integrált Információs Rendszerek Tudásközpont

A projekt fő célkitűzése a tanszék három kutatási területén (beágyazott szoftver rendszerek, rendszerintegrációs technológiák és adat- és információanalízis) fogalomtárak összeállítása és szakmai ismertetők írása volt.

Főnévi vonzattár webrendszer

A feleségem doktori munkájához kapcsolódóan készítettem egy webrendszert, amely idővel kisebb kutatási projektté nőtte ki magát. A rendszer kb. 30 000 magyar főnév adatait tartalmazza, amelyhez előbb egy egyszerű webes keresőt készítettem, majd egy természetes nyelvű lekérdező felületet is.

Webes dokumentumkezelő és -kereső

A Docman kutatási és fejlesztéis projektben szövegindexelési és keresési technikákkal kísérleteztem. A rendszer fő célkitűzése volt a weben illetve fájlrendszeren keresztül feltöltött dokumentumok elemzése, kereshetővé tétele többféle (nyíl, ill. kontrollált) indexelési technikát felhasználva.

Képességek és kompetenciák többnyelvű webes fogalomtára

A projekt fő célkitűzése egy tezaurusz és annak fejlesztését és alkalmazását támogató webrendszer kidolgozása volt, amely támogatja a diplomák és szakképesítések nemzetek közötti elismertethetőségét és átláthatóságát a bennük felhasznált kifejezések, fogalmak nemzetközi szintű egységesítésével. A szótárra alapozva egy olyan önéletrajz-készítő webrendszert is megvalósítottunk, amely Europass CV formátumban rögzíti a felhasználó által megadott képességeket és kompetenciákat.

Tartalomátvétel