xml

Mesterséges Intelligencia Almanach

A projekt fő célkitűzése egy szakmai webportál kialakítása, amely széles célközönség számára mutatja be a mesterséges intelligencia szakterületét. A munka gerincét általunk írt illetve fordított szakkönyvek webre ültetése (és kiegészítése), valamint a tudásszerzést hatékonyan támogató webrendszer kialakítása jelenti.

Intelligens termék gépkönyv fejlesztése

A Promanual EU projekt célkitűzése olyan módszertan kialakítása volt, amely hatékonyan segíti a termékekhez kapcsolódó intelligens döntéstámogató rendszerek készítését. A munka során egy web- illetve XML-alapú rendszert fejlesztettünk, amely egy szerszámgép megismerését és kezelését segítette.

Információ és tudás tárház

A magyar Information & Knowledge Fusion (Információ és Tudás Tárház) projekt (IKF-H) egy nemzetközi EUREKA alkalmazott kutatási projekt keretein belül zajlott. A kutatás fő célkitűzése új intelligens tudástár építési módszetanok tervezése, analízise és megvalósítása volt.

Integrált Információs Rendszerek Tudásközpont

A projekt fő célkitűzése a tanszék három kutatási területén (beágyazott szoftver rendszerek, rendszerintegrációs technológiák és adat- és információanalízis) fogalomtárak összeállítása és szakmai ismertetők írása volt.

Képességek és kompetenciák többnyelvű webes fogalomtára

A projekt fő célkitűzése egy tezaurusz és annak fejlesztését és alkalmazását támogató webrendszer kidolgozása volt, amely támogatja a diplomák és szakképesítések nemzetek közötti elismertethetőségét és átláthatóságát a bennük felhasznált kifejezések, fogalmak nemzetközi szintű egységesítésével. A szótárra alapozva egy olyan önéletrajz-készítő webrendszert is megvalósítottunk, amely Europass CV formátumban rögzíti a felhasználó által megadott képességeket és kompetenciákat.

Szakmainfó pályatervező

A Szakmainfó Pályatervező webrendszer fő célja a diákok számára egy könnyen használható, informatív és látványos rendszerben bemutatni pályaválasztásukat és képzésüket segítő információkat. Ehhez elkészült a SzakmaInfo DVD rendszer, amely multimédia környezetben jelenít meg képzésekkel és szakmákkal kapcsolatos információkat, illetve egy önértékelő modul segítségével támogatja a szakmák közötti választást.

Tartalomátvétel