drupal

Shibboleth + Drupal SSO

Az egyetem (és több hazai felsőoktatási intézmény) a Shibboleth authentikációs rendszerét használja egy központi autentikációs szolgáltatás megvalósítására. A Drupal is képes e rendszer alkalmazására (az NIIF által fejlesztett modul segítségével). A szolgáltatás telepítésének és beállításának részletei:

Download and version history

To install the complete environment on your own server

Drucent (Drupal on CentOS) - a homegrown Drupal development sandbox (virtual machine)

A couple of years ago I've created a Linux-based virtual machine (VM) for Web/software demos that require a server component (web, db, etc.). It was very easy to carry the VM everywhere and demonstrate the results running an entire client-server environment on my laptop.

Based on this experience, I've created a VM for Drupal site and module developers. (There were some similar systems but they were based on different OS distros and/or they seemed to be a bit abandoned.)

Többnyelvű nézetek (views) Drupal 6.x alatt

Az új honlapom készítése során futottam bele abba a problémába, hogy egy adatbázis nézet (view) eredményeit hogyan lehet többféle nyelven megjeleníteni. A views modul sajnos nem támogatja a többnyelvűséget.

A megoldás (végül) elég egyszerű lett.

Hozzávalók (modulok):

Irodalomgyűjtés és a gyűjtemény publikálása

Mindig bosszantott, hogy a megőrzésre érdemes cikkeket (weblapokat, stb.) nem tudom egyszerűen, rendszerezhetően és később jól kereshető módon elmenteni. A könyvjelző ehhez kevés (pláne, ha eltűnik az eredeti forrás), a fájlrendszer és a kliens dokumentum tárak/indexelők nehézkesek, döcögősek, a szerver-alapú megoldások pedig túl sok erőforrást (leginkább időt) emésztenek fel.

Tartalomátvétel